OVER DE illustraties

Tirza over het maakproces:

Toen ik de verhalen mocht lezen van Esther sprak dat zó tot mijn verbeelding. Ze verdienden het niet alleen om te worden gebundeld, maar ook om te worden verrijkt met illustraties! Samen met illustrator en natuurliefhebber Margo ben ik me gaan verdiepen in de verhalen.

En hoe inspirerend de avonturen van de dieren ook zijn, het was voor Margo en mij een hele zoektocht om de juiste toon te vinden. Esther neemt je in elk verhaal mee in de belevingswereld van een dier. De kleine wereld waarin het leeft, met alle gevaren die daarbij horen. De invloed van de seizoenen, de vaak rauwe werkelijkheid waarin het moet overleven. De allesbepalende weersomstandigheden, de weerbarstigheid van de aarde, het water, van takken en andere objecten.

Na veel schetsen kwamen we tot de ontdekking dat we niet het dier moesten afbeelden, maar de belevingswereld vanuit het dier zelf gezien. Wat een eye-opener.

Hoe voelt het om onder water te leven, in de aarde je gang te graven, of hoog in de bomen tussen de takken te leven? En wat zie je dan? Dat is wat we zijn gaan uitbeelden. Ruw, ruig en soms bijna abstract. 

Gebruikmakend van gemengde technieken, maar vooral met Ecoline.

www.tirza-teule.nl

Samen in een bootje

“Soms heb je het geluk om gelijkgestemden te vinden waarmee je onbezorgd in een bootje stapt, je onderweg realiserend dat de reis het doel is … Na enkele van mijn verhalen te hebben gelezen, bracht vormgever Tirza Teule een illustrator mee, Margo Bouwhuis. En samen gingen we op weg. Al meanderend, de stroom van de rivier volgend – zonder te weten waar we uit zouden komen en wanneer – kwamen de dierenverhalen en de illustraties tot stand. Drie verschillende persoonlijkheden, elkaar vindend in het plezier van het creëren, en hun diepe liefde voor de natuurlijke wereld. Ik zie het als een voorrecht om deze reis samen te hebben gemaakt. 

Rust zacht lieve Margo, getalenteerde tekenaar, je hebt het eindresultaat niet meer kunnen zien, maar ik vertrouw erop dat het je zegen heeft.”

Esther

Alles ritselt en ruist

In vierentwintig verhalen neemt Esther Teule je op geestige en diepzinnige wijze mee in de binnenwereld van dieren in een Nederlands bos, een veld en een plas.

Contact

 

Stuur een email naar esther@lonelyowlbooks.nl

Lonely Owl Books
KvK 89501489